Bröllop

 • Detta sagolika Magasin ligger på Torps Säteri utanför Nyköping. Öppet från maj-oktober
 • Tavlan: "Midsommar" 88 m2 oljemålning, föreställer en vigselceremoni år 1066 f.Kr. Vitlyckestatyn- en man och kvinna som håller om varandra.

På Rosenhanska får ni forma er bröllopsfest som ni vill.

Vi hyr ut en fullt utrustad festlokal med plats för max 150 personer. Vi tipsar er om lösningar för både stora och små sällskap.

Rosenhanska är verkligen ett unikt koncept i privat herrgårdsmiljö där ni får ta med er egen dryck och förbereda lokalen i god tid.

Information om bröllopsarrangemang på Rosenhanska

Vi hyr ut en fullt utrustad festlokal med plats för max 150 personer. Vi föreslår er ett antal underleverantörer som vi vet är bra och kan leverera kvalitet.

Kontakta oss för offert
Pris

Festlokal  inkl 30 bäddar från fred-söndag kostar 56 000 kr + 100 kr per person. Gäller weekend högsäsong.

Då ingår all lokalutrusning ni behöver för bröllopsarrangemanget så som  vita linnedukar, servetter, stolsöverdrag, porslin, ljud och ljus. Boende för 30 personer fredag till söndag på Berget och i Rättarbostaden.

Ni kan komma och dekorera och pynta hela dagen innan er bröllopsfest.

Maten

Vi rekommenderar en catering. Räkna med att en bra trerättersmiddag kostar från 500 kr per person. I lokalen finns ett mottagningskök med all utrustning ni behöver så som kaffebryggare, ugnar termosar mm.

Servering

Vi har ett fast serveringsteam som ni inte kan välja bort. Dom brukar räkna en personal per 20 gäster och erbjuda er ett paketpris där både förberedelse, genomförande och slutstädning ingår. Räkna med 200 kr per gäst (minsta antalet är 60 gäster)

Tilltugg/snacks

Ni får gärna ta med eget tilltugg till bröllopsskålen om ni inte vill beställa den från cateringen.

Bröllopstårta

Ni får gärna ta med egen tårta,  men glöm inte att ta med kaffe och mjölk! All utrustning så som kaffebryggare filter mm ingår i er lokalhyra.

Dryck

Ni får ta med all dryck själva och göra era egna barlistor. Vi har karaffer och det flesta glassorterna. Glöm inte ett trevligt alkoholfritt alternativ.  Räkna ca 150 kr per gäst om ni ska ha bjudbar…

Dekoration

Dekorationen kan ni fixa själva, vi har mycket rekvisita så som tyll, vaser och ljusslingor som ni får låna. Blommor och löv får ni gärna plocka på gården. Glöm inte att ta med ljus till våra ljusstakar. Serveringsteamet brukar göra klart dukningen redan på torsdagen så ni har god tid på er att pynta.

Mikrofon middag

Det finns en trådlös mikrofon och förstärkare till middagen som ingår i lokalhyran. Ta med en egen projektor och dator om era gäster vill visa bilder och filmklipp. Vi har en bildskärm som ni får låna.

Ljudsystem

Det finns en förstärkare med 8 ingångar 0ch 2 st 500 w högtalare som ingår i lokalhyran. Tar ni med en dator med spellistor kan ni köra er egen musik med ett bra ljud.

Vill ni komplettera ljudanläggningen med ett häftigt scenljus kan vi rekommendera MJ Musik Micke, säljer, installerar eller hyr ut utrustning inom ljud-, ljus- och scenteknik, han känner till Rosenhanska väl.

Engagerar ni en DJ eller band har de oftast sin egen utrustning med sig.

Vickning

Ta med korv med bröd, det är ett billigt och bra alternativ som ni låter serveringsteamet fixa.

Underhållning

DJ eller band? Det kosta från 6000 kr. – 15 000 kr. Vi tipsar gärna, många band kan ge ett paketpris på både kyrko- mingel- och dansmusik.

Tider

Ni har tillträde till lokalen dagen före bröllopet. Sluttiden för festen är 02.00  (musiken stängs av) dock senast 02.30 ska lokalen vara utrymd. Dagen efter hämtar ni era saker. Det går att beställa max en extra timme för 3 000 kr

Vigsel

Husby-Oppunda kyrka är vår sockenkyrka. Ni kan även förlägga er vigsel på gården mellan våra flyglar med utsikt över sjön.

Boende

Det ingår 30 bäddar i priset, Berget 8 bäddar, Rättarbostaden 22 bäddar fred-söndag. Vid behov har vi 4 extra dubbelrum i västra flygeln och 4 dubbelrum i i Brostugan ni kan välja att lägga till. Utöver dessa boenden har vi två fina sjöstugor med bastu!

För övriga gäster finns två alternativ: Lantliga alternativ inom 6 km se Husby-Oppunda eller om ni väljer ett hotell i Nyköping rekommenderar vi  Hotell Blommenhof

Frukost

Ni kan beställa frukost på Rosenhanska för 150 kr per person. Vanligast beställer paren frukost till söndagen för alla gäster. Vi kan även ordna frukosten till lördagens gäster.

VISNING AV LOKALEN

Mejla oss först så ni får en  grundoffert. Därefter kommer vi överens om en tid för visning. Vi är oftast hemma så föreslå ett datum, gärna när det är ljust ute så ni får se våra vackra omgivningar. Längre ner på sidan ser ni tillgängliga datum.

Låt er inspireras av Lisa och Emils film!

Vigselceremoni

Ett arrangemang kostar från 5 000 kr. Då placerar vi ut bänkar, ljudsystem och lövar bågen.

Solen skiner alltid över Rosenhanska...

Om det skulle börja regna har vi som plan "B" vigseln framför scenen i Magasinet.

Annorlunda vigsel.

En tredje variant är att ha vigseln efter middagen. Att använda sig av mörkret med eldar och ljuseffekter kan bli magiskt.

Vigselförrättare

I Nyköpings kommun kan du gifta dig borgerligt. Du bokar en kostnadsfri vigsel hos Kommunservice 0155-24 80 00.
Länk till Nyköpings kommun

Kyrklig vigsel

Husby-Oppunda kyrka ligger 3 km från Rosenhanska. Se till att boka i tid. Deras tider för vigslar är 14.00 alt 16.00 Läs, titta och lyssna mer om vår kyrka

Vigselceremoni innomhus

Ibland kan det ju faktiskt regna! Då är plan B att förlägga vigseln framför scenen.

Husby-Oppunda kyrka

3 km från Rosenhanska

Catering och dryck

På Rosenhanska har vi ett så kallat mottagningskök, det betyder att all mat caitras. Det går mycket bra att värma upp och varmhålla eftersom att vi har en ugn avsedd för bläck.

Catering

Det vanligaste är en traditionell tallriksserverad trerätters. Man kan välja att hoppa över desserten om man har en mastig bröllopstårta. Tänk bara på att det kan vara många tal varför man kan behöva ha något enkelt till dessert för att fylla ut tiden, tex en osttallrik fungerar bra, då kan ni fortsätta att servera varmrättsvinet tills alla tal är klara. En middag kan ta mellan 3-4 timmar men helst inte längre.

Vi rekommenderar Erik Olofsson, han har mångårig erfarenhet och vi vet att det alltid blir bra. Se hans förslag på

Vår sommarcatering
Höst vintercatering
Grillbufféer
Bufféer

Erik har alltid två kockar på plats som säkerställer att maten blir levererad efter god ordning

Ni tar själva kontakt med Erik och bestämmer meny. 070-531 36 26

Bröllopstårtan kan ni beställa från Sultans i Katrineholm
Bröllopstårta

Dryck

Ni får ta med all den dryck ni vill dricka!

Om ni väljer att ha betalbar, tänk på att inte ta ut mer än självkostnadspriset. Glöm då inte växelkassa (swisch fungerar ju också bra), en smart lösning är att sälja dryckesbiljetter. Det finns en sval källare och en drickakyl i baren samt frys till er is. Köp färdiga istärningar antingen från affären eller från Isjouren
På en vinflaska går det 4 glas, beräkna minst ½ flaska per person för rödvin.
Vitvin till förrätten kan ni beräkna ca 3-4 personer per flaska.

Dessertvin brukar räcka med 1 glas (6cl) per person. Beräkna 10-12 personer per flaska.Glöm inte ett trevligt alkoholfritt alternativ!
Inspireras av Lasätters vuxendricka

Inredning och dekoration

Ni får dekorera och blomstra Magasinet som ni vill, ta med det ni själva vill ha. Vi har massor av vit tyll att knyta runt stolpar som ni gärna får använda, även vaser och flaskor. Under hela fredagen får ni tillgång till lokalen för dekoration. Glöm inte kolla i vårt rekvisitaförråd innan ni handlar på er nya saker!

Dj, teknik och utrustning

Discjockey

Musiken är en viktig del av bröllopet, ni kan antingen välja en discjockey eller ett liveband.

Under åren har flera bra band spelat på Rosenhanska. Vill ni veta vilka ”vi gillar”, kolla vår FB-sida

En DJ ska spela er musik! Vem ni än väljer, se till att informera om vad för sorts musik ni föredrar. Det är också smart att låta DJ arrangera extra ljuseffekter.

Både Johan Lardh och Micke har spelat många gånger på Rosenhanska

DJ Lardh
Micke mera nöje

Teknik och utrustning som ingår

Minglet: Det finns en bärbar förstärkare som ni kan placera på terrassen.

Middag: Det finns ett fast ljudsystem med trådlös mikrofon där ni kan koppla in er dator/Iphone)  Ta med en egen projektor och dator om era gäster vill visa bilder och filmklipp. Vi har en bildskärm som ni får låna.

Dans: Det finns en förstärkare med mixerbord och 2 st 500 w högtalare + en subwoofer och en trådburen mikrofon som också ingår i lokalhyran om ni vill köra dansen från egna spellistor. Samma gäller här, ni måste ta med er egen dator eller CD-mixer.

Om ni väljer egna spellistor kan det vara kul att komplettera lokalen med extra ljuseffekter. 
Kontakta MJ Musik han hyr ut teknik

Bilden till höger visar Yamaha EMX 5014C

Gästrum på Torp

I västra flygeln har vi extra privata gästrum för era närmaste bröllopsgäster.

På plan 2 finns det 4 dubbelrum och 2 badrum.

Boendealternativ

Ni och era närmaste kompisar som bestman och toastmadam bor i vår stora villa med pool (Berget) där kan ni ha en "get to gether" fest på fredagen. Räkna med att där får ni plats med 8 personer.

Rättarbostaden ligger nära Berget och har 7 dubbelrum. Intill Rättarbostaden finns en gäststuga med 4 små dubbelrum.
Totalt 30 bäddar

Västra flygel 4 dubbelrum (privata gästrum)

Brostugan har 8 bäddar.

Till övriga gäster tipsar vi om 2 olika alternativ
1. På landet nära Rosenhaska

Ni förlägger era gäster i stugor/vandrarhem i närheten av Rosenhanska inom en radie av 6 km Se karta.

Fördelen med dessa boenden är att ni bara betalar för boendet, ni kan själva bestämma om ni vill beställa en gemensam frukost till alla på magasinet. Om ni vill ordna transport till era gäster så kan ni hyra en egen minibuss så tipsar vi om en chaufför ni kan engagera. Vi bifogar boendelistan i offerten.

Länkar till boenden i Husby-Oppunda

Paris 2,5 km från festlokalen 15 bäddar Baggetorp Vandrarhem 24 bäddar ligger mellan sjöarna Båven och Lidsjön 7 km från festlokalen Brostugan 8 bäddar 2 km från festlokalen kontakta Agneta Norberg 070-2977603 eller agnetanorberg@hotmail.se Husbygård våning om 13 bäddar 4 km från festlokalen. Ni kan även hyra hela mangårdsbyggnaden, ring Anders Lundin 070-607 79 99 Malms gård 20 bäddar 5 km från lokalen Cecilia Malmsten 073-391 94 34 Smedstorp 6 bäddar 5 km från lokalen Det finns fina bilder och kartor till dessa objekt på vår sockenförenings hemsida

2. På hotell i Nyköping

Om ni väljer ett hotell i Nyköping rekommenderar vi att ni abonnerar en stor buss som kör gästerna till och från hotellet/kyrkan/Rosenhanska

Hotell Blommenhof  i Nyköping ligger nära, bara 800 meter från Nyköpings centralstation, 5 km från Stockholm Skavsta flygplats och en timme till Stockholm.

Kontakta: Therese Werthén +46 (0) 155 20206o

Clarion Collection Hotel Kompaniet är också ett bra hotell. Tala med Johanna Hellström +46 739255247 johanna.hellstrom@choice.se

Buss bokar ni bäst genom Taxi Nyköping Oxelösund dom har det bästa priserna. Tala med Mattias

Bergbyggnaden

Ett stort huset nära festlokalen med 4 dubbelrum

Tillgänglighet

 • Bokad

  Paret har betalat in förskottsavgiften Högsäsong kan en dag mitt i veckan också fungera bra.

 • Reserverad
  Paret har tittat och fått 10 dagar på sig att boka
 • Förfrågan
  Paret har ringt och bokat tid för visning
 • 2023

  Lördagen den 29 april
  Lördagen den 6 maj Bokad

  Lördagen den 13 maj Bokad

  Lördagen den 20 maj Bokad

  Lördagen den 27 maj Bokad

  Lördagen den 3 juni Bokad
  Lördagen den 10 juni Bokad

  Lördagen den 24 juni Bokad

  Lördagen den 1 juli Bokad
  Onsdagen den 5 juli Bokad
  Lördagen den 8 juli Bokad
  Onsdagen den 12 juli Förfrågan

  Lördagen den 15 juli Bokad
  Onsdagen den 19 juli Bokad
  Lördagen den 22 juli Bokad
  Fredagen den 28 juli Bokad
  Söndagen den 30 juli

 • 2023

  Onsdagen den 2 augusti Bokad
  Lördagen den 5 aug Bokad
  Onsdagen den 9 augusti Förfrågan
  Lördagen den 12 aug Bokad
  Onsdagen den 16 aug
  Lördagen den 19 aug Bokad
  Lördagen den 26 aug Bokad
  Lördagen den 2 sep Bokad

  Lördagen den 9 sep Bokad
  Lördagen den 16 sep Bokad
  Lördagen den 23 sep Förfrågan
  Lördagen den 30 sep Förfrågan
  Lördagen den 7 okt 
  Lördagen den 14 okt
  Lördagen den 21 okt
  Lördagen den 28 okt

 • 2024

  Lördagen den 29 april
  Lördagen den 4 maj 
  Lördagen den 11 maj 
  Onsdagen den 15 maj förfrågan
  Lördagen den 18 maj 
  Lördagen den 25 maj 
  Lördagen den 1 juni Bokad
  Lördagen den 8 juni Förfrågan
  Lördagen den 15 juni Bokad
  Lördagen den 22 juni 
  Onsdagen den 26 juni
  Lördagen den 29 juni Förfrågan
  Onsdagen den 3 juli

  Lördagen den 6 juli Bokad
  Onsdagen den 10 juli
  Lördagen den 13 juli Bokad
  Onsdagen den 19 juli
  Lördagen den 2o juli Bokad
  Onsdagen den 24 juli
  Lördagen den 27 juli 

 • 2024

  Lördagen den 3 aug 
  Lördagen den 10 aug Bokad
  Lördagen den 17 aug 
  Lördagen den 24 aug 
  Lördagen den 31 aug 

  Lördagen den 7 sep 
  Lördagen den 14 sep 
  Lördagen den 21 sep 
  Lördagen den 28 sep 
  Lördagen den 5 okt 
  Lördagen den 12 okt
  Lördagen den 19 okt
  Lördagen den 26 okt

Vigselringar och morgongåva

Veteranbil

Det är roligt att få åka i en fin bil från kyrkan till Rosenhanska!
Det här är en A Ford från 1930 som ägs och körs av Ulf  Weitze. En körning från Nyköping till Rosenhanska kostar 3000 kr.
Mejla Ulf om förfrågan ulf.weitze@outlook.comHäst och vagn

Från Husby-Oppunda kyrka till Rosenhanska är det 3 km, en lagom sträcka att åka häst och vagn!

Kusken Torgny Oscarsson kör er med en Viktoriavagn alternativt Skrinda för 5000 kr. Om det regnar finns det en sufflett.

Ring Torgny och boka transport +46738518979