Bröllop

 • Detta sagolika Magasin ligger på Torps Säteri utanför Nyköping. Öppet från maj-oktober
 • Tavlan: "Midsommar" 88 m2 oljemålning, föreställer en vigselceremoni år 1066 f.Kr. Vitlyckestatyn- en man och kvinna som håller om varandra.

På Rosenhanska får ni forma er bröllopsfest som ni vill.

Vi hyr ut en fullt utrustad festlokal med plats för max 150 personer. Vi tipsar er om lösningar för både stora och små sällskap.

Rosenhanska är verkligen ett unikt koncept i privat herrgårdsmiljö där ni får ta med er egen dryck och förbereda lokalen i god tid.

Information om bröllopsarrangemang på Rosenhanska

Vi hyr ut en fullt utrustad festlokal med plats för max 150 personer. Vi föreslår er ett antal underleverantörer som vi vet är bra och kan leverera kvalitet.

Kontakta oss för offert
Pris

Lokalen kostar 48 000 kr Lågsäsong (maj, september och oktober) och 53 000 kr Högsäsong (juni-augusti) oavsett antal personer + en rörlig kostnad om 100 kr per person.

30 bäddar från fred-söndag ingår.

Då ingår i stort sett allt ni behöver i lokalutrustning i form av bord, stolar, vita linnedukar/servetter, stolsöverdrag och porslin, ljud och ljus. Boende för 30 personer fredag till söndag på Berget och i Rättarbostaden. Ni kan komma och dekorera och pynta hela dagen innan er bröllopsfest.

Maten

Vi rekommenderar en catering. Räkna med att en bra trerättersmiddag kostar från 500 kr per person. I lokalen finns ett mottagningskök med all utrustning ni behöver så som kaffebryggare, ugnar termosar mm.

Servering

Vi har ett fast serveringsteam som ni inte kan välja bort. Dom brukar räkna en personal per 20 gäster och erbjuda er ett paketpris där både förberedelse, genomförande och slutstädning ingår. Räkna med 175 kr per gäst (minsta antalet är 60 gäster)

Tilltugg/snacks

Ni får gärna ta med eget tilltugg till bröllopsskålen om ni inte vill beställa den från cateringen.

Bröllopstårta

Ni får gärna ta med egen tårta,  men glöm inte att ta med kaffe och mjölk! All utrustning så som kaffebryggare filter mm ingår i er lokalhyra.

Dryck

Ni får ta med all dryck själva och göra era egna barlistor. Vi har karaffer och det flesta glassorterna. Glöm inte ett trevligt alkoholfritt alternativ.  Räkna ca 150 kr per gäst om ni ska ha bjudbar…

Dekoration

Dekorationen kan ni fixa själva, vi har mycket rekvisita så som tyll, vaser och ljusslingor som ni får låna. Blommor och löv får ni gärna plocka på gården. Glöm inte att ta med ljus till våra ljusstakar. Serveringsteamet brukar göra klart dukningen redan på torsdagen så ni har god tid på er att pynta.

Mikrofon middag

Det finns en trådlös mikrofon och förstärkare till middagen som ingår i lokalhyran. Ta med en egen projektor och dator om era gäster vill visa bilder och filmklipp. Vi har en bildskärm som ni får låna.

Ljudsystem

Det finns en förstärkare med 8 ingångar 0ch 2 st 500 w högtalare som också ingår i lokalhyran, om ni vill köra dansen från egna spellistor. Engagerar ni en DJ eller band har de oftast sin egen utrustning med sig.

Vickning

Ta med korv med bröd, det är ett billigt och bra alternativ som ni låter serveringsteamet fixa.

Underhållning

DJ eller band? Det kosta från 6000 kr. – 15 000 kr. Vi tipsar gärna, många band kan ge ett paketpris på både kyrko- mingel- och dansmusik.

Tider

Ni har tillträde till lokalen dagen före bröllopet. Sluttiden för festen är 02.00  (musiken stängs av) dock senast 02.30 ska lokalen vara utrymd. Dagen efter hämtar ni era saker. Det går att beställa max en extra timme för 3 000 kr

Vigsel

Husby-Oppunda kyrka är vår sockenkyrka. Ni kan även förlägga er vigsel på gården i vår trädgård.

Boende

Det ingår 20 bäddar i priset, Berget 8 bäddar, Rättarbostaden 12 bäddar fred-söndag. Vid behov har vi 5 extra dubbelrum ni kan boka. Alla inom gångavstånd till lokalen.

För övriga gäster finns två alternativ: Lantliga alternativ inom 6 km se Husby-Oppunda eller  Hotell Blommenhof

Frukost

I det fall ni väljer boende på landet kan vi ordna frukost på Rosenhanska för 150 kr per person. Det läggs på fakturan de antal ni bokar. Vi skickar gärna en grundoffert baserat på dessa komponenter för vidare diskussion. VISNING AV LOKALEN Mejla oss först så ni får grundofferten. Därefter kommer vi överens om en tid för visning. Längre ner på sidan ser ni tillgängliga datum. Låt er inspireras av Lisa och Emils film!

Vigselceremoni

Ett arrangemang kostar från 5 000 kr. Då placerar vi ut bänkar, ljudsystem och lövar bågen.

Solen skiner alltid över Rosenhanska...

Om det skulle börja regna har vi som plan "B" vigseln framför scenen i Magasinet.

Annorlunda vigsel.

En tredje variant är att ha vigseln efter middagen. Att använda sig av mörkret med eldar och ljuseffekter kan bli magiskt.

Vigselförrättare

I Nyköpings kommun kan du gifta dig borgerligt. Du bokar en kostnadsfri vigsel hos Kommunservice 0155-24 80 00.
Länk till Nyköpings kommun

Kyrklig vigsel

Husby-Oppunda kyrka ligger 3 km från Rosenhanska. Se till att boka i tid. Deras tider för vigslar är 14.00 alt 16.00 Läs, titta och lyssna mer om vår kyrka

Husby-Oppunda kyrka

3 km från Rosenhanska

Catering och dryck

På Rosenhanska har vi ett så kallat mottagningskök, det betyder att all mat caitras. Det går mycket bra att värma upp och varmhålla eftersom att vi har en ugn avsedd för bläck.

Catering

Det vanligaste är en traditionell tallriksserverad trerätters. Man kan välja att hoppa över desserten om man har en mastig bröllopstårta. Tänk bara på att det kan vara många tal varför man kan behöva ha något enkelt till dessert för att fylla ut tiden, tex en osttallrik fungerar bra, då kan ni fortsätta att servera varmrättsvinet tills alla tal är klara. En middag kan ta mellan 3-4 timmar men helst inte längre.

Vi rekommenderar Erik Olofsson, han har mångårig erfarenhet och vi vet att det alltid blir bra. Se hans förslag på menyer Buffér och Grillbuffér Erik har alltid två kockar på plats som säkerställer att maten blir upplagd och hålls varm efter ordning.

Ni tar själva kontakt med Erik och bestämmer meny. 070-531 36 26

Bröllopstårtan kan ni beställa från Sultans i Katrineholm
Bröllopstårta

Dryck

Ni får ta med all den dryck ni vill dricka!

Om ni väljer att ha betalbar, tänk på att inte ta ut mer än självkostnadspriset. Glöm då inte växelkassa (swisch fungerar ju också bra), en smart lösning är att sälja dryckesbiljetter. Det finns en sval källare och en dryckeskyl i baren samt frys till er is. Köp färdiga istärningar antingen från affären eller från Isjouren
Tips! Köp alltid flaskvin till middagen, det är mycket trevligare att servera från.

På en vinflaska går det 4 glas, beräkna minst ½ flaska per person för rödvin.
Vitvin till förrätten kan ni beräkna ca 3-4 personer per flaska.

Dessertvin brukar räcka med 1 glas (6cl) per person. Beräkna 10-12 personer per flaska.Glöm inte ett trevligt alkoholfritt alternativ!
Inspireras av Lasätters vuxendricka

Inredning och dekoration

Ni får dekorera och blomstra Magasinet som ni vill, ta med det ni själva vill ha. Vi har massor av vit tyll att knyta runt stolpar som ni gärna får använda, även vaser och flaskor. Under hela fredagen får ni tillgång till lokalen för dekoration. Glöm inte kolla i vårt rekvisitaförråd innan ni handlar på er nya saker!

Dj, teknik och utrustning

Discjockey

Musiken är en viktig del av bröllopet, ni kan antingen välja en discjockey eller ett liveband.

Under åren har flera bra band spelat på Rosenhanska. Vill ni veta vilka ”vi gillar”, kolla vår FB-sida

En DJ ska spela er musik! Vem ni än väljer, se till att informera om vad för sorts musik ni föredrar. Det är också smart att låta DJ arrangera extra ljuseffekter.

Både Johan Lardh och Micke har spelat många gånger på Rosenhanska

DJ Lardh
Micke mera nöje

Teknik och utrustning som ingår

Minglet: Det finns en bärbar förstärkare som ni kan placera på terrassen.

Middag: Det finns ett fast ljudsystem med trådlös mikrofon där ni kan koppla in er dator/Iphone)  Ta med en egen projektor och dator om era gäster vill visa bilder och filmklipp. Vi har en bildskärm som ni får låna.

Dans: Det finns en förstärkare med 8 ingångar och 2 st 500 w högtalare och en trådburen mikrofon som också ingår i lokalhyran om ni vill köra dansen från egna spellistor. Samma gäller här, ni måste ta med er egen dator eller CD-mixer.

Gästrum på Torp

I västra flygeln har vi extra privata gästrum för era närmaste bröllopsgäster.

På plan 2 finns det 4 dubbelrum samt 2 badrum.

Boendealternativ

Ni och era närmaste kompisar som bestman och toastmadam bor i vår stora villa med pool (Berget) där kan ni ha en "get to gether" fest på fredagen. Räkna med att där får ni plats med 8 personer.

Rättarbostaden ligger nära Berget och har 7 dubbelrum. Intill Rättarbostaden finns en gäststuga med 4 små dubbelrum.
Totalt 30 bäddar

Västra flygel 4 dubbelrum (privata gästrum)

Brostugan har 8 bäddar.

Till övriga gäster tipsar vi om 2 olika alternativ
1. Ni förlägger alla gäster på hotell Blommenhof i Nyköping.

Då rekommenderar vi att ni abonnerar en stor buss som kör gästerna till och från hotellet/kyrkan/Rosenhanska

Hotell Blommenhof  i Nyköping ligger nära, bara 800 meter från Nyköpings centralstation, 5 km från Stockholm Skavsta flygplats och en timme till Stockholm.

Priser:
Enkel: 890:-
Dubbel: 1289:-

Kontakta: Therese Werthén +46 (0) 155 20206o

Clarion Collection Hotel Kompaniet är också ett bra hotell. Tala med Johanna Hellström +46 739255247 johanna.hellstrom@choice.se

Buss bokar ni bäst genom Taxi Nyköping Oxelösund dom har det bästa priserna. Tala med Mattias

2. Ni förlägger era gäster i stugor/vandrarhem i närheten av Rosenhanska inom en radie av 6 km Se karta.

Fördelen med detta alternativ är att här betalar ni bara för boendet varför det kan passa bra att beställa en gemensam frukost till alla på magasinet. Om ni vill ombesörja transport till era gäster vid alt. 2 så kan ni hyra en egen minibuss så tipsar vi om en chaufför ni kan engagera. Vi kan skicka er en lista med samtliga objekt ca 100 bäddar.

Andra bra tips i Husby-Oppunda

Paris 2,5 km från festlokalen 15 bäddar Baggetorp Vandrarhem 24 bäddar ligger mellan sjöarna Båven och Lidsjön 7 km från festlokalen Brostugan 8 bäddar 2 km från festlokalen kontakta Agneta Norberg 070-2977603 eller agnetanorberg@hotmail.se Husbygård våning om 13 bäddar 4 km från festlokalen. Ni kan även hyra hela mangårdsbyggnaden, ring Anders Lundin 070-607 79 99 Malms gård 20 bäddar 5 km från lokalen Cecilia Malmsten 073-391 94 34 Smedstorp 6 bäddar 5 km från lokalen Det finns fina bilder och kartor till dessa objekt på vår sockenförenings hemsida

Hotell Blommenhof

Vi rekommenderar Hotell Blommenhof i Nyköping.

Tillgänglighet

 • Bokad

  Paret har betalat in förskottsavgiften Högsäsong kan en dag mitt i veckan också fungera bra.

 • Reserverad
  Paret har tittat och fått 10 dagar på sig att boka
 • Förfrågan
  Paret har ringt och bokat tid för visning
 • 2022

  Lördagen den 30 april
  Lördagen den 7 maj Bokad
  Lördagen den 14 maj Bokad
  Lördagen den 21 maj Bokad
  Lördagen den 28 maj Bokad
  Lördagen den 4 juni Bokad
  onsdagen den 8 juni
  Lördagen den 11 juni Bokad
  Onsdagen den 15 juni Reserverad
  Lördagen den 18 juni Bokad
  onsdagen den 22 juni
  Lördagen den 25 juni Bokad
  Lördagen den 2 juli Bokad
  Onsdagen den 6 juli Förfrågan
  Lördagen den 9 juli Bokad
  Onsdagen den 13 juli Bokad
  Lördagen den 16 juli Bokad
  Onsdagen den 20 juli Bokad
  Lördagen den 23 juli Bokad
  Onsdagen den 27 juli Bokad
  Lördagen den 30 juli Bokad

 • 2022

  Lördagen den 6 aug Bokad
  Onsdagen den 10 aug Bokad
  Lördagen den 13 aug Bokad
  Lördagen den 20 aug Bokad
  Lördagen den 27 aug Bokad
  Lördagen den 3 sep Bokad

  Lördagen den 10 sep Bokad
  Lördagen den 17 sep Bokad
  Lördagen den 24 sep Bokad
  Lördagen den 1 okt Bokad
  Lördagen den 8 okt Bokad
  Lördagen den 15 okt Förfrågan
  Lördagen den 22 okt
  Lördagen den 29 okt

 • 2023

  Lördagen den 29 april
  Lördagen den 6 maj 
  Lördagen den 13 maj Förfrågan
  Lördagen den 20 maj Bokad
  Lördagen den 27 maj Bokad
  Lördagen den 3 juni Bokad
  Lördagen den 10 juni 

  Lördagen den 17 juni 
  Lördagen den 24 juni 

  Lördagen den 1 juli 
  Lördagen den 8 juli Bokad
  Lördagen den 15 juli Förfrågan

  Lördagen den 22 juli 
  Fredagen den 28 juli Bokad

 • 2023

  Lördagen den 5 aug 
  Lördagen den 12 aug Bokad
  Lördagen den 19 aug 
  Lördagen den 26 aug Bokad
  Lördagen den 2 sep

  Lördagen den 9 sep 
  Lördagen den 16 sep 
  Lördagen den 23 sep 
  Lördagen den 30 sep 
  Lördagen den 7 okt 
  Lördagen den 14 okt
  Lördagen den 21 okt
  Lördagen den 28 okt

Brud och festkläder

Vi rekommenderar Brud och festkammaren i Nyköping.

Veteranbil

Det är roligt att få åka i en fin bil från kyrkan till Rosenhanska!
Det här är en A Ford från 1930 som ägs och körs av Ulf  Weitze. En körning från Nyköping till Rosenhanska kostar 3000 kr.
Mejla Ulf om förfrågan ulf.weitze@outlook.comHäst och vagn

Från Husby-Oppunda kyrka till Rosenhanska är det 3 km, en lagom sträcka att åka häst och vagn!

Kusken Torgny Oscarsson kör er med en Viktoriavagn alternativt Skrinda för 5000 kr. Om det regnar finns det en sufflett.

Ring Torgny och boka transport +46738518979